Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Uluslararası Öğrenci Derneği (MUAZDER) tarafından 9. kez düzenlenen ‘Dünyanın Rengi Türkiye’nin Misafiri Uluslararası Öğrenci Buluşması’ Uşak’ta gerçekleştirildi.
Kent Meydanında gerçekleştirilen açılış törenine Vali Ahmet Okur, Milletvekili Mehmet Altay, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Başbakanlık müşavirleri Muammer Yaşar Özgül ve Mehmet Fatih Uğurlu, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde konuşan Vali Ahmet Okur, Uşak Üniversitesi’nde eğitimlerini sürdüren uluslararası misafir öğrencilerin farklı kültürlerden, farklı ırk, renk, cinsten olmaları ve Uşak halkından farklı özellikler taşımaları sebebiyle Uşak’a ayrı bir zenginlik kattığını kaydetti.
İslam dünyası pusulası bozulmuş bir gemi gibi okyanusta her taraftan gelen dalgalarla boğuştuğunu belirten Vali Okur, “Dış mihraklar her tarafımızdan ülkemizi boğmaya çalışmaktadır. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tek bir ülke İslam dünyasına el uzatıyor ve bütün Müslümanları, bütün ezilenleri, bütün mazlumları kucaklayarak onların ızdıraplarına ortak olmaya, dertlerine çare olmaya çalışıyor. Biz İslam ülkeleri olarak bir birimizi daha fazla tanımalıyız. Birlikte hareket etmeli, tek bir vücut olmalıyız. Bu tür organizasyonlar İslam dünyasının gencinden yaşlısına bir birlerini tanımalarına ve kenetlenmelerine vesile olacağına inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğinin açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Ahmet Okur ve İl protokolü öğrenciler tarafından hazırlanan, kendi ülkelerini kültürünü tanıttıkları stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti.